PRIČE

NASLOVNA_Alija_Denjagic
Optužen zastupnik iz Brčkog Alija Denjagić
Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo optužnicu protiv skupštinskog zastupnika Alije Denjagića i Enide Osmanović-Stevanović, predsjednice lokalnog udruženja građana. Optuženi su da su zloupotrijebili položaj...
Naslovna_NSRS
Republika Srpska napravila prvi korak ka kriminalizaciji uvrede i klevete
Narodna skupština Republike Srpske je izglasala Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika kojim bi uvreda i kleveta postale krivično djelo kažnjivo novčanim kaznama i do 120 hiljada KM.
Naslovna_ZOSPI
CIN dobio 16. presudu protiv institucija
Sud BiH je utvrdio da Tužilaštvo BiH nije postupilo u skladu sa procedurama i naložio da ova institucija opet razmatra zahtjev za pristup informacijama.
Naslovna_Bijeli hljeb
„Bijeli hljeb" biznismenima u politici
„Bijeli hljeb“ je po isteku mandata dobilo 68 entitetskih funkcionera. Ukoliko se u međuvremenu ne zaposle ili ne odu u penziju, iz budžeta će dobiti najmanje 1,6 miliona maraka. Ovu privilegiju imaju...

VIJESTI

Optužen zastupnik iz Brčkog Alija Denjagić

Tužilaštvo Brčko distrikta je podiglo optužnicu protiv skupštinskog zastupnika Alije Denjagića i Enide Osmanović-Stevanović, predsjednice lokalnog udruženja građana. Optuženi su da su zloupotrijebili položaj da bi putem brčanskih grantova sebi i drugima osigurali imovinsku korist.

BAZE