Otkrića CIN-a u digitalnoj mapi Ureda za borbu protiv korupcije

Podaci o ilegalnom krčenju šume uvršteni su u mapu koja je dostupna svim građanima na internet stranici Ureda.

Tužilaštvo KS provjerava falsifikate firme „Prointer“

Tužilaštvo Kantona Sarajevo provjerava navode o falsificiranju dokumentacije firme „Prointer ITSS“ na tenderima Federalnog ministarstva rada i socijalne politike iz 2020. godine, o čemu je CIN ranije pisao.

Krivična prijava protiv ministra Mitrovića

Transparency International u BiH je podnio krivičnu prijavu protiv ministra transporta i komunikacija BiH Vojina Mitrovića zbog nezakonitog donošenja novog Pravilnika o registraciji vozila. Prema Pravilniku bi milioni maraka od naplate naljepnica za registraciju vozila, umjesto u budžet, mogli ići privatnicima, o čemu je CIN pisao prošlog mjeseca.

Ministarstvo skriva podatke o trošenju boračkog novca

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbilo je dostaviti CIN-u izvještaje o trošenju novca datog za zapošljavanje putem boračkih zadruga, iako je Kantonalni sud u Sarajevu ranije presudio da je takva odluka nezakonita.

Državni ministar potpisao skuplju registraciju u korist privatnika

Milioni maraka od naplate naljepnica za registraciju vozila ubuduće bi umjesto u budžet BiH mogli ići u kase privatnika. Tako je određeno novim pravilnikom koji je bez konsultacija i odobrenja donio državni ministar prometa i komunikacija.

POVEZANE PRIČE

59,892FansLike
1,734FollowersFollow
6,018FollowersFollow
6,344SubscribersSubscribe

Prijavite se na naš Newsletter!