Bh. premijera dokumentarnog filma Putevi duhana

Film će biti emitiran na BHT1 12. juna 2010 godine u 22 h, te na TVSA 17. juna 2010. godine u 22 h.

‘Putevi duhana’ je najnoviji dokumentarni film snimljen u produkciji Organized Crime and Coruption Reporting Project (OCCRP) i Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) za Sarajeva koji će u narednim danima biti predstavljen javnosti u Bosni i Hercegovini.

To je neispričana priča o ilegalnom biznisu sa cigaretama u svijetu, sprezi švercera i vlasti u pojedinim balkanskim i istočnoeuropskim državama. U filmu svjedoči i bivši švercer koji se obogatio u poslovima sa cigaretama. On se danas nalazi na poziciji gradonačelnika grada iz kojeg je rukovodio ilegalnom trgovinom.

Novinari OCCRP-a i CIN-a otkrivaju ilegalni put cigareta ko krajnjih korisnika.

Dokumentarni film ‘Putevi duhana’ je premijerno prikazan u martu ove godine na Festivalu dokumentarnog filma u Kijevu, gdje je dobio pozitivne kritike publike. Nakon premijere više TV kuća u Europi je pokazalo interes da ovaj film emituje u svojim programima.

Dokumentarni film ‘Putevi duhana’ će u BiH premijerno biti emitovan u subotu 12. juna 2010. godine u 22 h na BHT1. Film će također biti emitovan i 17.juna 2010. godine u 22 h na programu TVSA.

 

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

RELATED STORIES

SUISSE SECRETS

#investigatedbyCIN