Greška u CIN-ovom tekstu

Delegat Boris Krešić nije bio osuđen uvjetno na jednogodišnju zatvorsku kaznu već uvjetno na kaznu od tri mjeseca zatvora “koja se neće izvršiti ako ne ponovi djelo u roku od jedne godine“.
UNICEF nagrada za CIN

CIN dobio nagradu UNICEF-a za medijski doprinos zaštiti prava djeteta

Sadeta Bajrović, novinarka CIN-a, dobitnica je UNICEF-ove nagrade za medijski doprinos promociji i zaštiti prava djeteta u BiH za priču o djeci oboljeloj od rijetke i neizlječive bolesti kojima je birokratska vlast uskratila pravo na liječenje.
Okrugli sto

Zahtjevi za brisanje tekstova i demanti ne smiju služiti cenzuri

Zahtjevi za brisanje tekstova o počiniocima krivičnih djela su vrsta naknadne cenzure i pritiska na medije, a demanti ne može služiti kao mehanizam za objavu nečijeg ličnog stava već samo kao pravo na ispravku objavljene netačne informacije.

CIN dobitnik međunarodne nagrade za istraživačko novinarstvo

Novinarka CIN-a je dobila prvu nagradu za priču o poticajima za proizvođače električne energije iz obnovljivih izvora koje finansiraju bh. građani te za priču o borbi djece sa birokratskom vlasti koja im otežava liječenje rijetke bolesti.

Javnim novcem gradit će se put do kuće dogradonačelnika Brčkog

Iako je sud poništio raniju odluku Skupštine Brčko distrikta o proglašenju javnog interesa za izgradnju puta do roditeljske kuće dogradonačelnika Ante Domića, skupštinski zastupnici su donijeli novu.

POVEZANE PRIČE

50,415FansLike
1,528FollowersFollow
5,163FollowersFollow
5,330SubscribersSubscribe

Prijavite se na naš Newsletter!