Krivična prijava protiv ministra Mitrovića

Transparency International u BiH je podnio krivičnu prijavu protiv ministra transporta i komunikacija BiH Vojina Mitrovića zbog nezakonitog donošenja novog Pravilnika o registraciji vozila. Prema Pravilniku bi milioni maraka od naplate naljepnica za registraciju vozila, umjesto u budžet, mogli ići privatnicima, o čemu je CIN pisao prošlog mjeseca.

Ministarstvo skriva podatke o trošenju boračkog novca

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbilo je dostaviti CIN-u izvještaje o trošenju novca datog za zapošljavanje putem boračkih zadruga, iako je Kantonalni sud u Sarajevu ranije presudio da je takva odluka nezakonita.

Državni ministar potpisao skuplju registraciju u korist privatnika

Milioni maraka od naplate naljepnica za registraciju vozila ubuduće bi umjesto u budžet BiH mogli ići u kase privatnika. Tako je određeno novim pravilnikom koji je bez konsultacija i odobrenja donio državni ministar prometa i komunikacija.

Novinar i fotograf CIN-a dobitnici nagrada „Eko novinar“

Novinar i fotograf Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) Nino Bilajac i Dženat Dreković dobitnici su nagrada „Eko novinar“ koje dodjeljuje Centar za promociju civilnog...

Kanjon rijeke Tare novo zaštićeno područje

Zaštićenim područjem proglašen je cijeli tok rijeke Tare kroz Bosnu i Hercegovinu (BiH) do njenog ulijevanja u rijeku Drinu. Odlukom Vlade Republike Srpske (RS)...

POVEZANE PRIČE

59,892FansLike
1,734FollowersFollow
6,018FollowersFollow
6,344SubscribersSubscribe

Prijavite se na naš Newsletter!