Search
Close this search box.

IMPRESSUM

REDAKCIJA

Aladin Abdagić

Glavni i odgovorni urednik

aladin@cin.ba

Aladin Abdagić je glavni i odgovorni urednik CIN-a od marta 2016. godine. Novinarstvom se počeo baviti 2001. godine u sedmičnom listu „Prezent“ iz Cazina. U ovim krajiškim novinama je radio do 2004. godine. Do dolaska u CIN 2009. godine pisao je za dnevne listove iz BiH. Dobitnik je osam domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja za istraživačko novinarstvo. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na Odsjeku žurnalistike.

Mirjana Popović

Zamjenica glavnog i odgovornog urednika

mirjana@cin.ba

Mirjana Popović je zamjenica glavnog i odgovornog urednika, a u CIN-u je od 2010. godine. Prije toga je radila za Asocijaciju nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i sarađivala sa dopisništvom BBC-a za Balkan, beogradskim nedjeljnikom „Vreme“ i nekoliko regionalnih radiostanica. Dobitnica je više domaćih i međunarodnih nagrada za istraživačko novinarstvo. Diplomirala je na Odsjeku za novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, a magistrirala demokratiju i ljudska prava na Sarajevskom univerzitetu.

Mubarek Asani

Producent/novinar

mubarek@cin.ba

Mubarek Asani radi u CIN-u od maja 2007. godine. Završio je Visoku školu novinarstva „Media plan“ 2004. godine gdje se specijalizovao za televizijsko novinarstvo. Istraživačkim novinarstvom se počeo baviti 2004. godine kada je pozvan da pređe u Javni servis BiH na BHT1. Radio je u Informativnom programu BHT1, za emisije „Javna tajna“ i „Euroimpuls“ te u dokumentarnom programu BHT1. Pozvan je da predaje televizijsko novinarstvo u „Media planu“ 2005. i 2006. godine. Više puta je nagrađivan i dobitnik je priznanja za izvanredne zasluge u istraživačkom novinarstvu.

Renata Radić-Dragić

Novinarka

renata@cin.ba

Renata Radić-Dragić je u CIN-u od njegovog osnivanja 2004. godine, a glavna i odgovorna urednica je bila od jula 2013. do marta 2016. godine. Novinarstvom se bavi od 1996. godine. Sarađivala je sa velikim brojem medijskih kuća: radio i tv stanica (Radio Vitez, Slobodna Evropa, Boram, Deutsche Welle, TV Liberty), novinskih agencija (ONASA, ALFA), novina (Večernje novine, Večernji list, Dnevni list, Nezavisne novine, Privrednik, Banka, Start) te online medijskih izdanja (IWPR, CAI). Dobitnica je više domaćih i međunarodnih nagrada za istraživačko novinarstvo. Završila je studij novinarstva u Mostaru i BBC-jevu školu novinarstva u Sarajevu. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu na Odsjeku za marketing.

Azhar Kalamujić

Novinar

azhar@cin.ba

Azhar Kalamujić je u radio je u sarajevskom „Oslobođenju“, izvještavao za „Glas Amerike“ i Radio „France Internationale“ te pisao za „Reporter“ iz Banje Luke. Dobitnik je godišnjih nagrada „Oslobođenja“ u 2000. i 2002. godini za tekstove o korupciji u institucijama i javnim kompanijama, organizovanom kriminalu i carinskim pronevjerama. Dobitnik je međunarodne novinarske nagrade „Duško Jovanović“ a od Društva novinara BiH je 2017. godine dobio nagradu „Novinar godine 2016“. U CIN-u je od 2007. godine. Glavni i odgovorni urednik je bio od marta 2010. do jula 2013. godine.

Jelena Jevtić

Novinarka

jelena@cin.ba

Jelena Jevtić je diplomirala na Odsjeku za žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Banjoj Luci. Prvo profesionalno iskustvo stekla je 2006. godine u „Nezavisnim novinama“. Prije nego što se pridružila timu CIN-a u februaru 2017. godine, nekoliko godina je bila dio informativne redakcije „BN televizije“.

Milena Mitrović

Novinarka

milena@cin.ba

Milena Mitrović je diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu na Odjeljenju za novinarstvo i komunikologiju. Bila je stipendista Radija „Slobodna Evropa“ u projektu “Jiri Dienstbier Journalism Fellowship“ za stručno usavršavanje mladih novinara 2015. godine i Balkanske istraživačke mreže za novinarsku izuzetnost u 2019. godini. Radila je za ATV, BN TV i N1. U CIN-u je od oktobra 2019. godine.

Jasna Fetahović Subašić

Provjera činjenica/novinarka

jasna@cin.ba

Jasna Fetahović Subašić se pridružila CIN-u u martu 2013. godine. Radila je za sarajevsko „Oslobođenje“ i magazin „Dani“ gdje je bila član redakcijskog kolegija. Dobitnica je više nagrada za istraživačko novinarstvo, a od Društva novinara BiH je 2017. godine dobila nagradu „Novinar godine 2016“. Završila je trening Deutsche Welle Academie “Investigative Journalism and Ethnical Standards“ i bila učesnik multiregionalnog programa Vlade Sjedinjenih Američkih Država “Investigative journalism“.

Adna Zilić

Novinarka

adnaz@cin.ba

Adna Zilić je diplomirala žurnalistiku i magistrirala komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Novinarstvom se bavi više od deset godina. Radila je u Informativnoj redakciji “Vijesti u 7” Televizije „Hayat“, potom na Source.ba portalu, a nakon toga na portalu Klix.ba kao novinarka, zamjenica urednika i na kraju kao izvršna urednica. U CIN-u radi od februara 2021. godine.

Ibro Čavčić

Novinar

ibro@cin.ba

Ibro Čavčić je član CIN-ovog tima od februara 2021. godine. Prije toga je četiri godine radio za informativni portal Klix.ba. Radio je za više elektronskih i printanih medija. Diplomirao je na Odsjeku za žurnalistiku Fakulteta političkih nauka u Sarajevu 2012. godine.

Dženita Lutvić

novinarka

dzenita@cin.ba

Dženita Lutvić se pridružila CIN-u u februaru 2021. godine. Novinarstvom se bavi od 2012. godine. Radila je u redakcijama informativnog portala Klix.ba te dnevnih novina „Dnevni avaz“ i „Faktor“. Diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Ema Maslo

novinarka

ema@cin.ba

Ema Maslo je diplomirala na Odsjeku žurnalistike na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu 2009. godine. U novinarstvu je dugi niz godina. Radila je u redakcijama Radiosarajevo.ba i “Dnevni avaz” gdje je obnašala funkciju urednice portala: Avaz.ba, Sarajevska hronika, Biznis, Unutrašnjopolitička rubrika te glavne i odgovorne urednice “Dnevnog avaza”. Dobitnica je godišnjih nagrada “Avaza” i Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. U CIN-u radi od maja 2024. godine. 

Dženat Dreković

Fotograf i kamerman

dzenat@cin.ba

Dženat Dreković je fotograf CIN-a od jula 2015. godine. Rođen je 1979. godine u Makedoniji. Diplomirao je na Akademiji lijepih umjetnosti u Beogradu, završio „World Press Photo Masterclass“ u Berlinu i bio 2015. godine gostujući predavač na „Pacific University Oregon“, USA. Radio je kao fotoreporter za dnevne novine i sedmične magazine (Blic, Dani, Gracija i drugi) te kao asistent na predmetima Medijska fotografija i Primijenjena fotografija na Fakultetu za tehničke studije (FTS) u Travniku i Kiseljaku. Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjene umjetnosti Bosne i Hercegovine (ULUPUBIH). Suosnivač je i saradnik CFFM-a (Centar za fotografiju, film i multimediju Sarajevo). Umjetnički je direktor Fotogalerije „Jelićeva”, prve fotogalerije u Sarajevu.

Željko Todorović

Grafički dizajner

zeljko@cin.ba

Željko Todorović je u CIN-u od augusta 2018. godine. Radi na poziciji grafičkog dizajnera. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta „Istočno Sarajevo“ u Trebinju na Odsjeku za grafički dizajn. Dobitnik je nekoliko nagrada na polju dizajna u državi i regionu te učesnik više kolektivnih izložbi u okviru vizuelne konceptualne umjetnosti. Rođen je u Sarajevu.

Adnan Čomor

Urednik društvenih mreža

adnan@cin.ba

Adnan Čomor je urednik društvenih mreža u CIN-u od oktobra 2023. godine. Novinarstvom se počeo baviti 2011. godine u sedmičnom listu Sport Centar i na veb-portalu SCsport.ba. Radio je osam godina u produkciji Sarajevo Film Festivala, nakon čega dolazi na N1 televiziju gdje je radio kao televizijski i veb-novinar od 2015. do 2021 godine. Prije dolaska na CIN bio je dio tima Radija Slobodna Evropa, gdje je obavljao zadatke urednika društvenih mreža te zadatake koji se tiču podcasta. Diplomirao je Klasično novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. 

Razija Šahinović

Lektorica

Razija Šahinović je postala dio CIN-ovog tima u septembru 2010. godine. Radi na poslovima lekture, korekture i stilske obrade svih CIN-ovih sadržaja. Diplomirala je na Odsjeku za književnost naroda BiH i bosanski jezik na Filozofskom fakultetu u Sarajevu 2004. godine. Šesnaestogodišnje iskustvo profesorice Bosanskog jezika i književnosti stekla je u Gimnaziji „Visoko“ gdje vodi sekciju mladih novinara i promoviše medijsku pismenost na platformama škole i kao urednica školskog časopisa „Gim“. U oblasti obrazovanja dobitnica je mnogih priznanja i nagrada za autorske projekte. Lektorisala je za Fond otvoreno društvo, Analitiku, OCCRP te mnoga pravna i fizička lica.

ADMINISTRACIJA


Leila Bičakčić

Direktorica

leila@cin.ba


Leila Bičakčić je direktorica Centra za istraživačko novinarstvo (CIN), medijske agencije specijalizovane za istraživanje i istraživačke priče o: korupciji, organizovanom kriminalu, pronevjerama javnih fondova, zloupotrebi vlasti te ostalim devijacijama u pristupu javnim funkcijama. Leila je jedna od osnivača organizacije koja je napravljena na temelju modela US-ovih neprofitnih medijskih agencija. Njene dužnosti uključuju finansijsko i administrativno upravljanje, saradnju sa donatorima, planiranje, dizajniranje i koordinaciju projekata koje provodi CIN te izvještavanje. Poseban fokus Leilinog rada je na pronalaženju modela održive organizacije i novih biznis-modela u bh. kontekstu, tranzicija sa tradicionalnih medija na nove digitalne modele te konvergencija medijskog sadržaja. Rođena je u Sarajevu i studirala je fiziku i ekonomiju na Univerzitetu u Sarajevu.

MIRZA AVDIĆ

MENADŽER NA PROJEKTIMA

mirza@cin.ba

Mirza Avdić se pridružuje timu Centra za istraživačko novinarstvo u novembru 2021. godine kao saradnik na projektima. Radio je u nekoliko međunarodnih i domaćih organizacija na realizaciji projekata iz oblasti obrazovanja, socijalne zaštite i zaštite okoliša. Rođen je u Tuzli gdje je diplomirao na Prirodno-matematičkom fakultetu.

Aleksandra Zelić

Finansijska menadžerica

aleksandra@cin.ba


Aleksandra Zelić radi kao finansijska menadžerica i asistentica na projektima CIN-a kojem se pridružila 2012. godine. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u vođenju finansija te projektnom ciklusu. Rođena je u Sarajevu. Prije CIN-a je devet godina radila u Kanadskoj ambasadi u Sarajevu kao administrativna i finansijska službenica.

Damir Salihbašić

Menadžer uredskog poslovanja

damir@cin.ba


Damir Salihbašić radi u CIN-u od septembra 2018. godine na poziciji menadžera uredskog poslovanja. Rođen je u Doboju 1980. godine. Diplomirani je inženjer tehnologije poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda. Višegodišnje iskustvo na administrativnim poslovima je stekao radeći u nekoliko privatnih firmi.

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.