Search
Close this search box.

NAGRADE

Novinari CIN-a su vlasnici brojnih domaćih i međunarodnih nagrada. U Redakciji čuvamo priznanja koja su nam dodijelili: Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara (ICIJ), SEEMO/CEI, Evropska unija, Thomson Reuters fondacija, Mediacentar Sarajevo, Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva ACCOUNT te druge organizacije koje su prepoznale i nagradile kvalitet naših priča. Nagrade su priznanje za dobar i posvećen rad, a potreba za boljim društvom i povjerenje naših čitalaca tjeraju nas da radimo još bolje.

Treća nagrada Evropske unije za istraživačko novinarstvo u Bosni i Hercegovini

Priča novinara CIN-a Jelene Jevtić i Mubareka Asanija o inspektorima UIOBiH koji reketiraju trgovce te priča Adne Zilić o nepropisnoj nabavci policijskih uniformi dobile su prvu i treću nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo iz BiH.

Policijske uniforme skrojene po mjeri privatnika

Novembar, 2022.

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.