Search
Close this search box.

PODRŽITE NAS

Doniranje novca za rad Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) u Sarajevu je od velike važnosti za naš uspješan dalji rad.

Kao jedan od rijetkih potpuno nezavisnih medija u Bosni i Hercegovini, CIN je posvećen zadatku da političare i moćne biznismene drži odgovornim za ono što čine. Želimo da znate šta zaista rade institucije koje upravljaju vašim životima. Dajemo najbitnije informacije o korupciji, kriminalu, ekonomiji, kvalitetu hrane, stanju u oblasti zdravstva, obrazovanja, zapošljavanja, kao i o političkim zbivanjima. Ovo radimo precizno i nepristrasno, bez oslanjanja na glasine.

Redovno i detaljno analiziramo budžete, izvještaje i ugovore i borimo se da ljude na rukovodećim pozicijama primoramo na objašnjenja.

Hvala što ste odlučili podržati CIN i naš cilj da nastavimo sa pisanjem kvalitetnih priča o onim temama koje najviše dotiču ljude. Zahvalni smo na svakoj donaciji.

CIN je osnovan 2004. godine novcem USAID-a. Od tada se finansira grantovima privatnih fondacija te američkih i evropskih državnih institucija. Ne prihvatamo novac političkih stranaka ili bilo kojeg donatora koji postavlja uvjete za svoju donaciju. Želimo vašu podršku.

Donirajte CIN-u i pomozite novoj generaciji novinara da nastavi tradiciju izvrsnog istraživačkog novinarstva u ime vas – u ime javnosti. Niže su navedeni načini na koje nam možete uplatiti novac.

Ukoliko imate bilo kakve nejasnoće i pitanje, ili želite donaciju realizirati na neki drugi način, molimo Vas da pošaljete e-mail: info@cin.ba.

Uplate iz Bih

Ukoliko želite uplatiti donaciju iz BiH putem obične bankovne uplatnice ili putem online/internet bankarstva, molimo Vas da koristite ove podatke.

PRIMALAC: Centar za istraživačko novinarstvo
ADRESA: Gabrielle Moreno Locateli 11, 71000 Sarajevo
SVRHA: Donacija
BROJ RAČUNA: 3387302200321323

Uplate iz Inostranstva

Ukoliko sa inostranog računa želite putem klasične transakcije uplatiti donaciju, koristite dolje navedene podatke.

BENEFICIARY: Centar za istraživačko novinarstvo (CIN)
BENEFICIARY BANK: UNICREDIT BANK DD Mostar,
Kardinala Stepinca bb,
88000 Mostar,
Bosna i Hercegovina
IBAN: BA393387304800323679
SWIFT: UNCRBA22

Uplate putem paypal-a

Ukoliko želite donirati novac putem PayPal servisa, to možete učiniti klikom na dugme ispod.

USD

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.