Search
Close this search box.

CIN dobio priznanje za slobodu govora

Medijske organizacije i pojedinci, među kojima i Centar za istraživačko novinarstvo, dobili su priznanje od Koalicije za zaštitu zviždača Jugoistočne Evrope.

Koalicija za zaštitu zviždača Jugoistočne Evrope odala je priznanje za slobodu govora, aktivističke napore, angažman u javnom interesu i doprinos transparentnosti: Centru za istraživačko novinarstvo (CIN), Balkanskoj istraživačkoj mreži (BIRNBiH), Amili Tatarević iz Udruženja “Baby Steps”, Maidi Bilal iz Fondacije “Krug života Kruščica” i novinarki Rubini Čengić.

Priznanja su na godišnjem sastanku Koalicije u Sarajevu dodijelili koordinator Arjan Dyrmishi i predstavnica Centra za razvoj omladinskog aktivizma (CROA) Alma Fejzić.

Fejzić je objasnila da su dobitnike izabrale organizacije koje su dio Koalicije iz Bosne i Hercegovine uz podršku Regionalne antikorupcijske inicijative.

CIN je dobio priznanje za kompletni dojam o radu.

“Mislim da nema vaše priče koja nije pokrenula nešto, neke više neke naravno manje, ali čini mi se da nema priče koja nije onako zakolutala nešto u društvu. (…) To je generalno kompletan utisak za ovu proteklu godinu”, rekla je Fejzić.

Koalicija za zaštitu zviždača Jugoistočne Evrope je organizacija koja nudi podršku zviždačima i radi na jačanju pravnog okvira za njihovu zaštitu. Okuplja više od 40 organizacija civilnog društva i drugih grupa iz 17 jugoistočnih i istočnoevropskih država.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.