Search
Close this search box.

CIN dobitnik nagrade za ravnopravnost u zapošljavanju

CIN je prepoznat kao organizacija koja poštuje prava LGBTIQ populacije prilikom zapošljavanja.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je dobio nagradu LGBTIQ Indeks jednakosti u zapošljavanju koju dodjeljuju UN Women i kompanija „The Headhunter“. Uz CIN ovu nagradu su u Bosni i Hercegovini (BiH) dobili „dm – drogerie markt“, British Council i Klix.ba.

Nagrade su dobitnicima uručili David Saunders, predstavnik UN Women ureda u BiH, ambasador Velike Britanije Edward Ferguson, ambasadorica Njemačke Christiane Hohmann i direktor „Headhunter“ Grupe Elton Ilirjani.

„Index se pripremao u privatnom sektoru, za privatni sektor, sa ciljem da dobijemo procjenu do koje mjere kompanije obraćaju pažnju na diskriminaciju i unapređuju ravnopravnost na radnom mjestu“, rekao je Saunders prilikom dodjele nagrada.

LGBTIQ Indeks jednakosti u zapošljavanju je projekt „The Headhunter“ Grupe i UN Women ureda u BiH. Cilj provođenja Indeksa je podizanje svijesti o problemima diskriminacije pripadnika LGBTIQ populacije na radnom mjestu i prilikom zapošljavanja, kao i povećanje ravnopravnosti, različitosti i drugih pozitivnih praksi u odnosu prema uposlenima i prilikom zapošljavanja.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.