CIN dobitnik nagrade Društva novinara BiH

Nagrada „Novinar godine 2021“ pripala je Centru za istraživačko novinarstvo.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) dobio je nagradu Društva novinara Bosne i Hercegovine (BiH) „Novinar godine 2021“.

Uz CIN, nagradu za životno djelo dobio je pisac i novinar Ratko Orozović, AL Jazeeri Balkans pripala je nagrada u kategoriji TV novinarstva, za radionovinarku godine proglašena je direktorica Radija Unsko-sanskog kantona Gorica Bukić, dok je Almedin Šišić, glavni urednik i novinar „Inforadara“, dobio nagradu u kategoriji pisanog novinarstva.

Uručena su i dva specijalna priznanja – Hasanu Arnautoviću, kamermanu iz Bihaća, i portalu „Gerila“ iz Banje Luke.

Novinarska priznanja su dodijeljena danas na manifestaciji u Bihaću. Ovo je 26. dodjela nagrada u organizaciji Društva novinara BiH.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

CIN dobio priznanje za slobodu govora

Medijske organizacije i pojedinci, među kojima i Centar za istraživačko novinarstvo, dobili su priznanje od Koalicije za zaštitu zviždača Jugoistočne Europe.

Veća budžetska transparentnost imperativ za sve nivoe vlasti u BiH

Na okruglom stolu koji je organizovao CIN sa partnerskim organizacijama GEA iz Banje Luke i „Futura“ iz Mostara razgovarano je o ulozi organizacija civilnog društva u izradi i izvršenju budžeta u cilju sprečavanja zloupotreba javnog novca i povećanja budžetske transparentnosti.

Osude prijetnji novinarima CIN-a i prijave protiv Zorana Čegara

Brojne domaće i međunarodne organizacije zatražile su reakciju domaćih vlasti radi prijetnji i uvreda koje je Zoran Čegar, jedan od šefova Federalne uprave policije, uputio novinarima CIN-a. Vlasti su pozvane da zaštite novinare od napada. Prijetnje su prijavljene policiji i tužilaštvu.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN