CIN dobitnik Medijskog pečata

Nagradu dodjeljuje Večernji list BiH

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva dobitnik je Medijskog pečata Večernjeg lista. Priznanje je dodijeljeno 2. februara na ceremoniji održanoj u kulturnom centru Herceg Stjepan Kosača u Mostaru. Medijski pečat su dobili i informativni program Federalne televizije (FTV), emisija Pressing Radio televizije Republike Srpske (RTRS), te Telering OBN-a. Ceremoniji su prisustvovali članovi diplomatskog kora, političari iz Bosne i Hercegovine (BiH) i regije, kao i predstavnici medija.

Večernjakov pečat je tradicionalna nagrada Večernjeg lista BiH koja se dodjeljuje za izvrsnost u radu i postignute rezultate. Pečati su uručeni za uspjehe u sportu, kulturi, politici, biznisu i medijima. Osobom godine proglašen je Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak. Ovo je prva godina u kojoj su nagrade uručene i u kategoriji medijskih uspjeha.

O Medijskom pečatu direktorica CIN-a Leila Bičakčić kaže: ‘Najteže je biti priznat od svoje zajednice i to ovu nagradu čini još posebnijom. Zahvaljujemo se Večernjem listu sto je prepoznao naše napore i ovo priznanje nam daje podstrek da nastavimo sa našim radom.’

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

RELATED STORIES

SUISSE SECRETS

#investigatedbyCIN