Search
Close this search box.

CIN u finalu za nagradu Online Awards

Centar za istraživačko novinarstvo u Bosni i Hercegovini ušao je u najuži krug za nagradu koja će biti dodijeljena najboljem online mediju u 2007. godini

Tekstovi koje je CIN objavio na temu sigurnosti hrane u BiH nalaze se među pet najboljih novinarskih članaka malih medijskih kuća iz cijelog svijeta u kategoriji istraživačkog novinarstva. Nagradu dodjeljuje Online News Association (ONA) pri Annenberg fakultetu za novinarstvo Univerziteta Južna Kalifornija u Los Anđelesu.

‘Čast nam je da smo ušli u uži izbor za ovu prestižnu nagradu’, rekla je Svjetlana Ćelić, zamjenik glavnog urednika CIN-a. ‘Ovo je dokaz da čak i mala zemlja kao što je BiH može proizvesti vrhunsko novinarstvo.’

Tekstovi ukazuju na to da bh. vlasti nisu poduzele adekvatne mjere kako bi zaštitile svoje građane od neispravne hrane. Od objavljivanja ovog serijala na stotine ljudi je završilo u bolnici zbog zdravstvenih problema izazvanih trovanjem hranom.

Dobitnik ove nagrade će biti objavljen na 8. godišnjoj konferenciji Udruženja za online medije (OJA) koja će se održati 19-og oktobra u Sheraton centru u Torontu.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.