Search
Close this search box.

Novinar CIN-a stipendista WPI-a

Usavršavanje u Americi sa još devet novinara iz cijeloga svijeta

Ermin Zatega, novinar Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva izabran je da učestvuje u međunarodnom programu profesionalnog usavršavanja koji organizuje nevladina organizacija World Press Institute (WPI) iz američkog grada Mineapolisa.

Svake godine za stipendiju WPI-a aplicira između 100 i 200 kandidata. Deset izabranih imaju priliku proputovati Sjedinjenim američkima državama i posjetiti značajne medijske centre. Tokom ovogodišnjeg programa novinari će imati priliku intervjuisati političare, razgovarati sa iskusnim novinarima, pa čak i izvještavati sa završne izborne konvencije Republikanske stranke. Učesnici programa će o Americi pisati iz vlastite perspektive.

U 50 godina postojanja ovog programa WPI je ugostio gotovo 500 novinara iz 94 države svijeta, a većina njih su danas ugledni novinari i urednici u svojim zemljama.

Pored Zatege u programu će učestvovati i novinari iz Kine, Indije, Argentine, Brazila, Mađarske, Španije, Južnoafričke republike, Litvanije i Nigerije.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.