Search
Close this search box.

Pojašnjenje

Priče iz serijala Radni vijek na crno

U dokumentarcu Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva koji je objavljen pod nazivom Radni vijek na crno navodi se da je Prism Research izvor podataka o broju zaposlenih i neprijavljenih radnika u BiH.

Međutim, u dva CIN-ova teksta iz projekta Rad na crno pod naslovom Anketa o stavovima radnika na crno i Umjesto u penziju, radnici rade na crno, korišteni su u oba slučaja isti podaci, ali se kao izvor navode državni i entitetski zavodi za statistiku.

Zapravo, korištene informacije su rezultat analize koju je Prism Research proveo na osnovu statističkih podataka dobivenih iz zavoda za statistiku. Novinarima CIN-a se nadaju da ova interpretacija izvora podataka nije izazvala zabunu kod čitatelja.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.