Search
Close this search box.

Profesori na vlasti

BiH još uvijek nije usvojila državni zakon o visokom obrazovanju, što ipak ne znači da se predstavnici zakonodavne vlasti ne razumiju u problematiku. Akademski radnici su članovi najviših političkih tijela i na državnom i na entitetskom nivou.
Foto: CIN

BiH još uvijek nije usvojila državni zakon o visokom obrazovanju, što ipak ne znači da se predstavnici zakonodavne vlasti ne razumiju u problematiku. Akademski radnici su članovi najviših političkih tijela i na državnom i na entitetskom nivou. Lista profesora i asistenata na uticajnim pozicijama izgleda ovako:

Poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH: Azra Hadžiahmetović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Sead Avdić, Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli; Tihomir Gligorić, Marketing & Management College u Novom Sadu; Petar Kunić, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Nikola Špirić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Zlatko Lagumdžija, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Nijaz Duraković, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Poslanici u Parlamentu FBiH: Sead Delić, Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli; Mirzeta Hadžić-Suljkić, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli; Izudin Kešetović, Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli; Milenko Brkić, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Mile Lasić, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru; Edhem Muftić, Pravni fakultet, Elektrotehnički fakultet i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli; Azra Alajbegović, Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Enes Duvnjaković, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Tuzli.

Poslanici u Narodnoj skupštini RS-a: Gordana Đurić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Igor Radojičić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Ministri u Vijeću ministara BiH: Mladen Ivanić, Ekonomski fakultet Univerzitet u Banjoj Luci; Jusuf Kumalić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću; Branko Dokić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Safet Halilović, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Ministri u Vladi FBiH: Izet Žigić, Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Tuzli; Nedžad Branković, Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu; Vjekoslav Mandić, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru; Zijad Pašić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Ministri u Vladi RS: Miladin Gligorić, Tehnološki fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE PRIČE

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.