Profesori na vlasti

BiH još uvijek nije usvojila državni zakon o visokom obrazovanju, što ipak ne znači da se predstavnici zakonodavne vlasti ne razumiju u problematiku. Akademski radnici su članovi najviših političkih tijela i na državnom i na entitetskom nivou.

BiH još uvijek nije usvojila državni zakon o visokom obrazovanju, što ipak ne znači da se predstavnici zakonodavne vlasti ne razumiju u problematiku. Akademski radnici su članovi najviših političkih tijela i na državnom i na entitetskom nivou. Lista profesora i asistenata na uticajnim pozicijama izgleda ovako:

Poslanici u Parlamentarnoj skupštini BiH: Azra Hadžiahmetović, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Sead Avdić, Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli; Tihomir Gligorić, Marketing & Management College u Novom Sadu; Petar Kunić, Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Nikola Špirić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Zlatko Lagumdžija, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Nijaz Duraković, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Poslanici u Parlamentu FBiH: Sead Delić, Mašinski fakultet Univerziteta u Tuzli; Mirzeta Hadžić-Suljkić, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Tuzli; Izudin Kešetović, Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli; Milenko Brkić, Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Mile Lasić, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru; Edhem Muftić, Pravni fakultet, Elektrotehnički fakultet i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli; Azra Alajbegović, Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu; Enes Duvnjaković, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Tuzli.

Poslanici u Narodnoj skupštini RS-a: Gordana Đurić, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Igor Radojičić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci.

Ministri u Vijeću ministara BiH: Mladen Ivanić, Ekonomski fakultet Univerzitet u Banjoj Luci; Jusuf Kumalić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću; Branko Dokić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci; Safet Halilović, Fakultet političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

Ministri u Vladi FBiH: Izet Žigić, Rudarsko-geološki fakultet Univerziteta u Tuzli; Nedžad Branković, Fakultet za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu; Vjekoslav Mandić, Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru; Zijad Pašić, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Ministri u Vladi RS: Miladin Gligorić, Tehnološki fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

Naređene izmjene Pravilnika o registraciji vozila

Inspektori su naredili Ministarstvu komunikacija i transporta BiH da izmijeni novi Pravilnik o registraciji vozila koji je ministar Vojin Mitrović donio ne poštujući zakone i procedure, o čemu je CIN ranije pisao.

Milionska rokada u imovini Zlatka Lagumdžije

Bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je u Rovinju u Hrvatskoj kupio kuću i stan sa ostavom i parking mjestom koje je platio nešto više od milion maraka. Za skoro isti iznos je arapskoj firmi prodao vikendicu sa zemljištem u elitnom sarajevskom naselju Poljine.

Nikola Špirić jedno priča, drugo radi

Šesterica državnih parlamentaraca koja su stekla pravo na visoke otpremnine imala su priliku da tokom mandata promijene zakon koji im to omogućuje. Protiv su glasali Nikola Špirić, Lazar Prodanović i Dragan Čović.

Otpremnine za zaposlene penzionere

Šesterica državnih parlamentaraca stekli su pravo na naknadu koja se isplaćuje pri odlasku u penziju, međutim nastavit će raditi i primati plaću, a propisi im omogućavaju da uz to primaju i penziju.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN