Upravni odbor imenovao novog urednika i zamjenika

Novi tim na čelu redakcije.

Azhara Kalamujića, nagrađivanog novinara Oslobođenja, Upravni odbor Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva imenovao je za glavnog urednika Centra. Novi urednik je imenovao Dinu Jahića za svog zamjenika.

Kalamujić je u CIN-u proveo gotovo tri, a Jahić dvije godine.

Kalamujić je novinarsku karijeru započeo u Oslobođenju, a tokom više od 15 godina provedenih u novinarstvu, specijalizirao se za istraživanje korupcije i organiziranog kriminala.

Dobitnik je godišnjih nagrada Oslobođenja u 2000. i 2002. godini za tekstove o organiziranom kriminalu, carinskim pronevjerama i korupciji u institucijama i javnim kompanijama.

Jahić je u CIN došao sa TV Hayat i u proteklom periodu se istakao ozbiljnim istraživačkim pristupom i pisanjem priča o finansijskim prevarama, stanju u bh. fudbalu, te trgovini i zloupotrebi droga.

CIN je medijska organizacija koja je osnovana 2004. godine i bavi se istraživačkim novinarstvom. Od svog osnivanja osvojila je nekoliko međunarodnih nagrada za svoj rad, između ostalog i Global Shining Light nagradu za 2007. godinu, te nagradu za novinarske tekstove objavljene na internetu ‘Online Journalism Award’ u kategoriji malih web stranica.

‘Članovima Upravnog odbora predstavlja čast i zadovoljstvo da je za novog glavnog urednika CIN-a imenovan Azhar Kalamujić. Tokom ovih godina Azharov rad je na najbolji način predstavljao visoke standarde za izbalansirano i tačno izvještavanje za koje se CIN zalaže. Radujemo se saradnji sa Azharom i talentovanim novinarima koji su se posvetili ovako zahtjevnom poslu’, navodi se u saopštenju Odbora.

Upravni odbor je također potvrdio imenovanje Leile Bičakčić na poziciju direktora Centra. U prethodnom periodu ona je obavljala dužnost izvršnog direktora.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN