CIN objavio ispravku u tekstu o imovini Arslanagića

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je u tekstu „Sud blokirao kuće u Bosni, Arslanagići kupovali nove u Americi“

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je u tekstu „Sud blokirao kuće u Bosni, Arslanagići kupovali nove u Americi“ objavio da je apartman u mjestu Lovište na Pelješcu (Hrvatska) u vlasništvu Melihe Arslanagić, supruge Amara Arslanagića, jednog od bivših direktora „Bosnalijeka“.

Sud blokirao kuće u Bosni, Arslanagići kupovali nove u Americi
Članovi porodice bivšeg direktora „Bosnalijeka“ su za sedam godina potrošili 3,75 miliona KM na kuće, stanove, apartmane i preduzeće, iako su njihovi ukupni prihodi u BiH u tom periodu bili manji za 1,05 miliona KM.

Nekretnina se zaista nalazi u vlasništvu Melihe Arslanagić, no radi se o drugoj osobi, koja je takođe nastanjena u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje je svojevremeno živjela i supruga Amara Arslanagića.

Priča CIN-a govori o nesrazmjeru novca uloženog u kupovinu i izgradnju nekretnina porodice bivšeg direktora „Bosnalijeka“ Edina Arslanagića te njihovih primanja. Ispravkom greške o vlasništvu nad nekretinom u Lovištu izmijenjeni su i podaci o nesrazmjeru za oko 88.000 KM, koliko je plaćena ova nekretnina. Razlika između primanja i ulaganja u nekretnine porodice Arslanagić je 1,05 miliona KM, a ne 1,14 miliona KM, kako je bilo prvobitno navedeno.

CIN se izvinjava objema porodicama Arslanagić, te čitaocima zbog nevedene greške.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

Bosnalijekov novac od Malte do Rusije

Direktor Nedim Uzunović osumnjičen je da je preko vlastitih offshore kompanija iz „Bosnalijeka“ izvlačio novac kojim je kupovao dionice ove fabrike ili ga dijelio familiji i saradnicima.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN