Search
Close this search box.

CIN objavio ispravku u tekstu o imovini Arslanagića

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je u tekstu „Sud blokirao kuće u Bosni, Arslanagići kupovali nove u Americi“ objavio pogrešan podatak, koji je naknadno ispravio.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) je u tekstu „Sud blokirao kuće u Bosni, Arslanagići kupovali nove u Americi“ objavio da je apartman u mjestu Lovište na Pelješcu (Hrvatska) u vlasništvu Melihe Arslanagić, supruge Amara Arslanagića, jednog od bivših direktora „Bosnalijeka“.

Sud blokirao kuće u Bosni, Arslanagići kupovali nove u Americi
Članovi porodice bivšeg direktora „Bosnalijeka“ su za sedam godina potrošili 3,75 miliona KM na kuće, stanove, apartmane i preduzeće, iako su njihovi ukupni prihodi u BiH u tom periodu bili manji za 1,05 miliona KM.

Nekretnina se zaista nalazi u vlasništvu Melihe Arslanagić, no radi se o drugoj osobi, koja je takođe nastanjena u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), gdje je svojevremeno živjela i supruga Amara Arslanagića.

Priča CIN-a govori o nesrazmjeru novca uloženog u kupovinu i izgradnju nekretnina porodice bivšeg direktora „Bosnalijeka“ Edina Arslanagića te njihovih primanja. Ispravkom greške o vlasništvu nad nekretinom u Lovištu izmijenjeni su i podaci o nesrazmjeru za oko 88.000 KM, koliko je plaćena ova nekretnina. Razlika između primanja i ulaganja u nekretnine porodice Arslanagić je 1,05 miliona KM, a ne 1,14 miliona KM, kako je bilo prvobitno navedeno.

CIN se izvinjava objema porodicama Arslanagić, te čitaocima zbog nevedene greške.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.