Search
Close this search box.

CIN osuđuje napad

Napad na hrvatskog novinara je pokušaj da se ušutkaju mediji

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva poziva hrvatsku policiju da reaguje odlučno i bez odlaganja uhapsi osobe koje su početkom sedmice ispred ulaza u zgradu u kojoj živi bejzbol palicama pretukli novinara Jutarnjeg list Dušana Miljuša. Miljuš već niz godina služi građanima Hrvatske pišući o mafiji i organizovanom kriminalu. Policijske službe trebaju uložiti veći napor na osiguranju i zaštiti hrabrih novinara poput Miljuša.

CIN je dio mreže istraživačkih novinara iz jugoistočne Europe koja se bavi istraživanjem prekograničnog organizovanog kriminala i korupcije. Naši novinari su svjesni da je oblast kojom se Miljuš bavi ne samo najopasnija u u novinarskoj profesiji, već i inače.

Organizovane kriminalne grupe i sa njima povezani biznismeni i političari, spremni su na sve kako bi ušutkali ove važne glasove. Pozivamo sve novinare da podrže Miljuša u ovim teškim trenucima tako što će nastaviti posao koji je on započeo. Pozivamo novinare na otvoreni dijelog sa policijom kako bi se što uspješnije izvještavalo o ovoj temi, te što prije otkrilo ko su naredbodavci i izvršioci ovog napada.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.