CIN traži konsultanta za izradu preporuka institucijama

U projektu koji se bavi zloupotrebom javnih fondova tražimo ponude za izradu preporuka institucijama za bolje upravljanje javnim novcem.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) traži stručnjaka koji će uraditi set preporuka u oblasti fiskalnog upravljanja za projekat istraživanja zloupotrebe javnih fondova.

Preporuke trebaju biti napisane na osnovu nalaza CIN-ovih istraživanja i bit će dostavljene relevantnim institucijama. Ovim će donosiocima odluka biti ponuđena rješenja za unapređenje procedure upravljanja javnim novcem i sprečavanje njegovih daljih zloupotreba koje novinari CIN-a otkrivaju i dokazuju godinama.

Ovakvom saradnjom CIN želi dati još jedan doprinos izmjeni neefikasnog sistema zaštite i kontrole trošenja javnih sredstava te sankcionisanja njihove zloupotrebe.

Svi zainteresovani mogu dostaviti motivacijsko pismo sa listom referenci na adresu CIN-a do 20. oktobra 2019. godine.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

Osude prijetnji novinarima CIN-a i prijave protiv Zorana Čegara

Brojne domaće i međunarodne organizacije zatražile su reakciju domaćih vlasti radi prijetnji i uvreda koje je Zoran Čegar, jedan od šefova Federalne uprave policije, uputio novinarima CIN-a. Vlasti su pozvane da zaštite novinare od napada. Prijetnje su prijavljene policiji i tužilaštvu.

Još dvije presude u korist CIN-a

Kantonalni sud u Sarajevu donio je dvije presude protiv federalnih ministarstava zbog nepoštivanja Zakona o slobodi pristupa informacijama. Ovo su 13. i 14. presuda u CIN-ovoj borbi za javne podatke, transparentnost i odgovornost institucija.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN