Search
Close this search box.

Inspektor SIPA-e osuđen na dvije godine zatvora

Općinski sud u Zenici osudio je 6. novembra inspektora SIPA-e Njegoša Poljakovića zbog izazivanja fatalne saobraćajne nesreće.

Sudija Općinskog suda u Zenici Stanko Blagić osudio je u utorak inspektora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na dvije godine zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je smrtonosne povrede zadobila jedna djevojka, a još pet osoba je povrijeđeno.

Njegoš Poljaković, inspektor SIPA-e je proglašen krivim za teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Zakonom propisana kazna za ovo djelo kreće se u rasponu između jedne i osam godina zatvora.

Sudska presuda nije pravosnažna i Poljakovićeva odbrana je najavila žalbu.

Nesreća se dogodila u blizini Zenice u trenutku dok je Poljaković u službenom vozilu pretjecao kolonu vozila. U ovom predmetu policija i tužilaštvo nisu na vrijeme reagovali o čemu su novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva već pisali u okviru projekta o korupciji u policiji.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.