Search
Close this search box.

Međugorje

Pronađeno tijelo hodočasnice Winifred Brady

U Međugorju je danas identificirano tijelo Winifred Mary Brady, irske hodočasnice koja je u septembru prošle godine nestala u ovom Hercegovačkom gradiću.

Kako nam je potvrdila Adrijana Čolak, kćerka vlasnice pansiona „Lola” kod koje je Winifred i odsjela tokom boravka u Međugorju, pronađeno tijelo identificirao je njezin muž Stephen.

Tijelo preminule Winifred je prije tri dana pronašao lokalni lovac Vidan Kozina na međugorskom brdu Crnici, koje je oko kilometar udaljeno od prvih kuća u naselju Bijakovići.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva objavio je priču kako je u Međugorju od 2001. godine do danas, nestalo 7 osoba, među kojima je bila i Winifred. Do sada su pronađena tijela 6 osoba, a policija još uvijek traga sa nestalom Anitom Visković iz Hrvatske. Mjesto na kome se Gospa ukazala grupi tinejdžera početkom 1980-ih učinilo je od Međugorja jedno od najvećih mjesta hodočašća za katolike.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.