Search
Close this search box.

Nagrada novinarima beogradskog i sarajevskog Centra za istraživačko novinarstvo

Priznanje Nezavisnog udruženja novinara Srbije za najbolje istraživačke tekstove u konkurenciji internet medija dobili su reporteri CINS-a i CIN-a za seriju priča o pranju novca Darka Šarića.

Stevan Dojčinović, Bojana Jovanović i Mahir Šahinović, novinari srbijanskog i sarajevskog centra za istraživačko novinarstvo, dobitnici su ovogodišnje nagrade Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) u kategoriji internet medija.

Priznanje za istraživačko novinarstvo dobili su za serijal tekstova „Projekt Ćopić“, o nepravilnostima u privatizacijama i pranju novca Darka Šarića.

U kategoriji štampanih i elektronskih medija nagrade su pripale novinaru sedmičnog lista „Vranjske“ Nikoli Laziću i Milošu Teodoroviću, novinaru Radija slobodna Evropa.

U saradnji sa američkom ambasadom u Beogradu, priznanja za najbolje radove u istraživačkom novinarstvu NUNS dodjeljuje već sedam godina, povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija.

Nagrade su dobitnicima uručili ambasadorica SAD-a u Srbiji Mary Warlick, predsjednik NUNS-a Vukašin Obradović i Zoran Popović, dekan Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN