Search
Close this search box.

Press konferencija za podršku privatnom univerzitetu

Problem registracije Univerziteta “Philip Noel Baker”

Studenti i njihovi roditelji, profesori i ostali uposlenici Univerziteta „Philip Noel Baker“ organiziraju press konferenciju o problemima koje imaju sa Vladom Kantona Sarajevo (KS) u vezi sa upisom u Registar. Konferencija će biti održana u podne, 28.11.2007. godine u Sarajevu u prostorijama ovog Univerziteta. Tom prilikom novinarima će biti predočena kompletna dokumentacija koja dokazuje da Univerzitet već više od godinu dana ispunjava sve zakonom predviđene uslove za upis u Registar, kažu organizatori konferencije za novinare.

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva je u prošloj godini objavio serijal tekstova o visokom obrazovanju u kojem je bilo govora i o ogromnom porastu broja privatnih univerziteta u zemlji. Najavljeni su dodatni napori na licenciranju i regulisanju rada ovih obrazovnih institucija. Nedavno su novinari CIN-a došli do saznanja da regulativa u Republici Srpskoj nije primijenjena jednako na sve visokoškolske ustanove.

Na konferenciju za novinare pozvani su i čelni ljudi iz Ministarstva obrazovanja KS Emir Turkušić i Safet Kešo kako bi javno obrazložili svoj negativni stav prema ovom univerzitetu.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.