Search
Close this search box.

Susret sa studentima žurnalistike

Na prištinskom AAB univerzitetu urednici CIN-a održali niz predavanja na temu istraživačkog novinarstva

Na poziv privatnog AAB univerziteta, urednice Centra za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva (CIN) su prošle sedmice posjetili Prištinu. Tom prilikom su studentima žurnalistike održali predavanja o tehnikama i načinu istraživanja u istraživačkom novinarstvu.

Svjetlana Ćelić, zamjenik glavnog urednika CIN-a i Rosemary Armao, savjetnik i bivši urednik govorili su o tehnikama i etici istraživanja, koristeći se praktičnim primjerima iz CIN-ovog dvogodišnjeg iskustva u Bosni i Hercegovini.

Ćelić i Armao su govorile o načinima izvještavanja o ekonomskim pitanjima, korupciji i socijalnim temama, kao i o pisanju priča o žrtvama nasilja i ratnim zločinima. Pored toga, Hawley Johnson iz CIN-ove partnerske organizacije New York University, za studente je održala prezentaciju o napretku i problemima sa kojima se suočavaju mediji u bivšoj Jugoslaviji.

”Studenti sa AAB Univerziteta budno su pratili predavanja i pokazali veliko interesovanje za istraživačko novinarstvo. Nakon što steknu iskustvo mislim da će neki od njih biti veoma dobri novinari. Posebno zadovoljstvo mi je bilo vidjeti i profesore na određenim predavanjima,“ kaže Ćelić.

Armao kaže da je zadovoljna što je CIN imao priliku da kroz vlastite projekte pokaže studentima da prvoklasna istraživanja mogu biti izvedena i na Balkanu i da mogu utjecati na život građana.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.