Search
Close this search box.

Turkovićev advokat Karkin prijavio novu prijetnju

Fahrija Karkin, advokat prvooptuženog Zijada Turkovića, prijavio je Sudu BiH da je sinoć dobio prijeteću SMS poruku u kojoj nepoznata osoba, navodno, najavljuje likvidaciju njegovog sina i šefa obezbjeđenja.

Objasnio je da je sinoć primio SMS poruku u kojoj je pisalo: „Izvoru zla, ako te bolest ne uzme, onda mrtve glave tvojih prostitutki će namiriti to sve.“ Karkin je objasnio da se prijetnje odnose na njegovog sina Rusmira Karkina i Admira, šefa obezbjeđenja.

Karkin je podsjetio da su u novembru prošle godine zapaljena njegova dva automobila.

Inače, na današnjem suđenju nije se pojavio Milenko Lakić, jedan od optuženih članova Turkovićeve grupe. Sudija Izo Tankić kazao je kako Sudska policija nije izvršila naredbu da optuženog doveze iz zatvora u Orašju na ročište u Sarajevo. Sudija je najavio da će naknadno utvrditi da li je policija imala opravdanje za ovakav postupak.

On je dodao da je sudskom vijeću dostavljeno mišljenje ljekara iz KPZ Orašje u kojem piše da nisu pronađeni znakovi unutrašnjeg krvarenja kod Lakića te da je potrebno uraditi gastroskopiju.

Lakićev advokat Dejan Bogdanović je rekao da mu je klijent u telefonskom razgovoru objasnio kao mu je, najvjerovatnije, pukao čir pa čeka operaciju.

Tužiteljica Dijana Kajmaković je kazala da sumnja kako optuženi namjerno pokušavaju otkazati suđenje.

Zijad Turković je optužen za organizovani kriminal, trgovinu drogama, razbojništvo, iznudu, trgovinu oružjem i druga krivična djela. U optužnici Tužilaštva BiH se, između ostalog, navodi i da je Turković u periodu od početka 2005. do septembra 2010. godine rukovodio grupom ljudi koja je u promet stavljala heroin i kokain. Optužen je i za pet ubistava, tri pokušaja ubistva, pljačku 2,5 miliona KM u Cargo centru Međunarodnog sarajevskog aerodroma, nezakonito sticanje dionica Fabrike čarapa „Ključ“ te pranje novca.

Sljedeći pretres je najavljen za 5. juli.

 

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.