Search
Close this search box.

U policijskoj akciji „List“ pronađeno i oduzeto oko 35 tona duhana

Pretreseni su objekti na 31 lokaciji na području općina Široki Brijeg, Posušje, Šamac, Grude, Maglaj, Bijeljina, Mostar, Ljubuški, Ljubinje, te u Distriktu Brčko.

Oko 35 tona duhana, više mašina za sječenje, 150 kartona cigareta bez dokumentacije o porijeklu, veća količina novca, određena dokumentacija i drugi predmeti pronađeni su danas u policijskoj akciji koja se izvodi pod kodnim nazivom „List“, priopćeno je iz državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Rano jutros su pretreseni objekti na 31 lokaciji na području općina Široki Brijeg, Posušje, Šamac, Brčko distrikt, Grude, Maglaj, Bijeljina, Mostar, Ljubuški i Ljubinje. Pretresima su obuhvaćeni objekti 29 fizičkih osoba i 2 pravne osobe.

Iz SIPA-e je priopćeno da u akciji sudjeluju i druge policijske agencije te pripadnici Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) zbog sumnje da su počinjeni: organizirani kriminal, porezna utaja ili prevara, zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi.

Privedene su 33 osobe u službene prostorije SIPA-e, gdje će biti ispitane u svojstvu osumnjičenih nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njihovom daljem statusu. U ovom trenutku, četiri osobe su lišene slobode, a dalje aktivnosti se nastavljaju.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.