Search
Close this search box.

Uhapšene 44 osobe, zaplijenjena droga, puške, bombe…

Prema informacijama iz policije, uhapšeni iz Tuzle, Lukavca i Gračanice pripadaju kriminalnoj grupi koja se bavila trgovinom droge i krađama.

Kantonalna policija je sinoć na području Tuzle, Lukavca i Gračanice uhapsila 44 osobe. Prema informacijama iz policije, uhapšeni su bili udruženi u kriminalnu grupu koja se bavila trgovinom droge i krađama.

Policija je tokom protekle noći pretresla više stanova, pomoćnih objekata i automobila te pronašla heroin, marihuanu i ekstazi, 17 pušaka i pištolja, dvije bombe i veću količinu municije. Zaplijenjeno je i 11 motornih vozila, pet motocikala te veći broj mobitela, računara i druge opreme, saopćeno je danas.

Nekoliko uhapšenih će nakon saslušanja u policiji biti zadržano u pritvoru. Ova akcija je započeta u decembru prošle godine, a iz policije najavljuju da će trajati i u naredna dva mjeseca.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.