Search
Close this search box.

Velika Britanija dodijelila grant CIN-u

Rad CIN-a podržao British Foreign and Commonwealth Office

Ambasada Velike Britanije u BiH je Centru za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva dodijelila grant u cilju podrške istraživačkom novinarstvu u BiH. Jednogodišnji grant omogućit će novinarima CIN-a da nastave pisati istraživačke tekstove namijenjene svim bh. građanima.

„Zahvalni smo Vladi Velike Britanije na podršci, koja ce nam omogućiti da nastavimo sa radom i pomognemo građanima BiH da razumiju sta se zaista dešava u našoj zemlji“, rekla je Leila Bičakčić, direktorica CIN-a.

„U narednom periodu CIN će se baviti temama koje mediji nerado obrađuju, a to su korupcija i organizovani kriminal. Sredstva koja nam je dodijelila Ambasada Velike Britanije pomoći će nam da ovaj težak posao radimo nesmetano”, rekla je Svjetlana Ćelić, zamjenica glavnog urednika.

CIN je nezavisna, neprofitna organizacija posvećena pisanju tekstova koji će građanima BiH pomoći da donesu odluke zasnovane na svim relevantnim informacijama. Centar je osnovan 2004. godine kao zajednički projekat Odsjeka za novinarstvo New York Univerziteta i Journalism Development Group LLC.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.