Search
Close this search box.

Zaplijenjeno 10 kilograma heroina u Sarajevu

Droga je pronađena kod Mevludina Šurkovića iz Sarajeva. Policija sumnja da mu je pomagao Seid Jašarević iz Zenice.

Šurković iz Sarajeva i Jašarević iz Zenice su uhapšeni jučer zbog sumnje da su pokušali distribuirati velike količine droge na crno tržište Bosne i Hercegovine (BiH), saznaje Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) iz policijskih izvora.

Policajci Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga su kod četrdesetdvogodišnjeg (42) Š.M. pronašli 10 kilograma meterije koja podsjeća na heroin, navedeno je u policijskom saopćenju.

U pretresu kuće i drugih prostorija u Novom Sarajevu koje koristi Šurković pronađene su i tri lovačke puške, dva optička nišana te manja količina streljiva i drugog oružja.

Policija ima informacije da droga potječe izvan granica zemlje i da je bila namijenjena za prodaju na teritoriji BiH. „Očigledno se radi o međunarodnoj ruti za trgovinu drogom“, kazao je za CIN Nermin Pećanac, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Mevludin Šurković i Seid Jašarević su danas predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

CIN je u više navrata pisao o međunarodnim mrežama za trgovinu drogom u kojima sudjeluju bh. državljani.

Bh. "mazge" u europskom narko lancu

Bivši šef policije Novog Pazara Suad Bulić rekao je ranije novinarima CIN-a da narkoklanovi svake sedmice šalju u Sarajevo između 20 i 30 kilograma heroina. Većina droge prepakuje se i šalje u Zapadnu Evropu, ali dio ostaje i na tržištu BiH.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.