CIN pokrenuo TV debatu o sigurnosti hrane u BiH

U debati televizije PINK BH će učestvovati vlasnici restorana u čijoj hrani su pronađene bakterije, te znanstvenici i novinari.

U četvrtak, 14.09., sa početkom u 21.50 sati, na televiziji PINK BH emitirat će se novo izdanje emisije ‘Zabranjeni forum’, u sklopu koje će se razgovarati o sigurnosti hrane u BiH.

Urednik emisije Aleksandar Hršum inspiraciju za ovu emisiju pronašao je u istraživanju pod nazivom ‘Bolest u tanjiru’, koje su novinari Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) iz Sarajeva uradili u suradnji sa sarajevskim Veterinarskim fakultetom, a koje je imalo za cilj da pokaže kakva je hrana koju jedemo.

Istraživanje je pokazalo je da je gotovo polovina uzoraka hrane koji su kupljeni u tri bosanskohercegovačka grada: Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci zaraženo opasnim bakterijama.

Rezultate CIN-ovog istraživanja komentirat će između ostalog eksperti sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Veterinarskog fakulteta, vlasnici objekata u kojima su pronađene bakterije, kao i novinari CIN-a.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

Hljeb naš nasušni

Pekare, a ne inspektori, kontrolišu većinu svojih proizvoda, kako bi osigurali da su zdravstveno i higijenski ispravni.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN