Search
Close this search box.

Pomoćnik ministra uhapšen zbog mita

Dužnosnik Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona uhapšen dok je preuzimao 10.000 KM mita.

Pomoćnik ministra industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona (TK) Bahir Imamović uhapšen je danas prilikom preuzimanja mita za omogućavanje koncesija, saopštilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH).

Imamovića su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kada je od dužnosnika firme „Tuzla-kvarc“ uzeo 10.000 KM od ukupno traženih 30.000 KM

Uhapšeni pomoćnik ministra, kako tvrdi Tužilaštvo, tražio je novac kako bi, zloupotrebom ovlasti, proveo proceduru kojom „Tuzla-kvarcu“ omogućio koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska na području Tuzlanskog kantona.

Osumnjičeni Imamović je, navodi Državno tužilaštvo, u više navrata kontaktirao predstavnika preduzeća, tražeći od njega da podigne kredit i da mi novac, kako bi zauzvrat proveo proceduru za dobijanje koncesije.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE VIJESTI

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.