Uhapšen Fahrudin Radončić

Delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić uhapšen je po nalogu Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH) danas je uhapšen Fahrudin Radončić, delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, Radončić je osumnjičen da je ometao rad pravosuđa.

Iako iz ove institucije ne žele davati dodatne informacije, poznato je da se Radončić spominje u sudskom procesu koji se vodi na Kosovu protiv Nasera Kelmendija, osumnjičenog za trgovinu drogom u BiH i ostatku Balkana, te za organizovanje ubistva Ramiza Delalića.

Radončić se u ovoj optužnici spominje kao jedan od članova kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo Ramiza Delalića. U ranijem intervju za CIN negirao je bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem, napominjući da on nije među optuženima.

Tužilaštvo: Ubistvo smišljeno i plaćeno u rotirajućem restoranu
U optužnici protiv Nasera Kalmedija spominju se: Fahrudin Radončić, Ekrem Lekić, Senad Šahinpašić Šaja i Naser Orić kao članovi njegove organizacijske grupe.

Radončićevo hapšenje je uslijedilo 14 dana nakon što je uhapšen sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, također zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa. Sumnja se da je Dautbašić zastrašivao svjedoke i obećavao nedozvoljene koristi svjedocima u procesu protiv Kelmendija.

Uhapšen sekretar Ministarstva sigurnosti BiH
Bakir Dautbašić je uhapšen zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

Dautbašić je kandidat Radončićeve stranke Savez za bolju budućnost (SBB) za ministra komunikacija i prometa BiH.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

Crnogorski raj Fahrudina Radončića

Iako novac od prodaje firme „Avaz-roto press“ nije stizao na račune Fahrudina Radončića ni približno ugovorenom otplatnom planu, bilo ga je dovoljno za njegove milionske investicije u luksuzne nekretnine crnogorskog „Porta Montenegra“, kao i dionice Crnogorskog Telekoma.

Neprijavljena imovina bh. političara

Bakir Izetbegović, Nikola Špirić, Velimir Kunić, Fahrudin Radončić, Ivo Komšić i Esed Radeljaš nisu prijavili vrijedne nekretnine u imovinskim kartonima.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN