Uhapšen Fahrudin Radončić

Delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Fahrudin Radončić uhapšen je po nalogu Tužiteljstva BiH zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa.

Bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić najavljuje pravnu bitku da dokaže da nije odgovoran za ubistvo Ramiza Delalića Ćele. (Foto: Avaz)

Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH) danas je uhapšen Fahrudin Radončić, delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Kako je priopćeno iz Tužiteljstva, Radončić je osumnjičen da je ometao rad pravosuđa.

Iako iz ove institucije ne žele davati dodatne informacije, poznato je da se Radončić spominje u sudskom procesu koji se vodi na Kosovu protiv Nasera Kelmendija, osumnjičenog za trgovinu drogom u BiH i ostatku Balkana, te za organizovanje ubistva Ramiza Delalića.

Radončić se u ovoj optužnici spominje kao jedan od članova kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo Ramiza Delalića. U ranijem intervju za CIN negirao je bilo kakvu povezanost sa ovim slučajem, napominjući da on nije među optuženima.

Tužilaštvo: Ubistvo smišljeno i plaćeno u rotirajućem restoranu

Radončićevo hapšenje je uslijedilo 14 dana nakon što je uhapšen sekretar Ministarstva sigurnosti BiH Bakir Dautbašić, također zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa. Sumnja se da je Dautbašić zastrašivao svjedoke i obećavao nedozvoljene koristi svjedocima u procesu protiv Kelmendija.

Uhapšen sekretar Ministarstva sigurnosti BiH

Dautbašić je kandidat Radončićeve stranke Savez za bolju budućnost (SBB) za ministra komunikacija i prometa BiH.

image_pdfPreuzmite PDF verziju ovog članka