Search
Close this search box.

HRONOLOGIJA PREVARE: Život i karijera Eseda Radeljaša

Centar za istraživačko novinarstvo predstavlja najvažnije događaje u karijeri Eseda Radeljaša

Esed Radeljaš će biti kandidat za načelnika Općine Foča-Ustikolina na predstojećim lokalnim izborima. On će na izbore izaći kao član Stranke za bolje Goražde.

Radeljaš je u politiku ušao 2008. godine kada je kao kandidat Bosanske stranke (BOSS) osvojio mandat u Općinskom vijeću Novi Grad Sarajevo. Dvije godine kasnije postaje zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo (KS). Za isto mjesto se kandidovao i na Općim izborima 2014, ali nije dobio dovoljan broj glasova, pa odlazi u Goražde gdje je već bio osnovao svoju Stranku.

U januaru 2015. godine Radeljaš je imenovan za ministra privrede u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona (BPK). Imenovanje je bilo rezultat političkog dogovora većine u Skupštini BPK-a čiji je dio bila i Stranka za bolje Goražde. Sa mjesta ministra Radeljaš je smijenjen u aprilu 2016. godine.

Na lokalnim izborima održanim 2012. godine u Foči-Ustikolini bila su tri kandidata za načelnika koje su birala 1.683 glasača. Tako će Radeljašu u rodnoj Foči-Ustikolini na izborima, koji će biti održani u oktobru ove godine, biti dovoljno manje od hiljadu glasova birača za novu političku funkciju u karijeri.

Podrška čitalaca pomaže CIN-u da razotkrije korupciju i organizirani kriminal.
Donacijom ćete podržati istraživačko novinarstvo kao javno dobro.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE PRIČE

SUISSE SECRETS

#istražioCIN

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.