CIN objavio svoju prvu priču

Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) u Sarajevu objavio je svoju prvu priču o zdravstvenoj zaštiti u Bosni i Hercegovini u okviru projekta pod nazivom 'Zdravstvo na aparatima'.

Istražujući stanje zdravstvenog sistema u BiH, novinari CIN-a ustanovili su neefikasnost zdravstvenog sistema, zbog čega su građani često prisiljeni da zdravstvenu njegu plaćaju i do tri puta.

Priča je objavljena u Nezavisnim Novinama, SAN-u, te Bosnia Daily-ju, a predviđeno je objavljivanje i u drugim pisanim medijima.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
Print

POVEZANE OBJAVE

Veća budžetska transparentnost imperativ za sve nivoe vlasti u BiH

Na okruglom stolu koji je organizovao CIN sa partnerskim organizacijama GEA iz Banje Luke i „Futura“ iz Mostara razgovarano je o ulozi organizacija civilnog društva u izradi i izvršenju budžeta u cilju sprečavanja zloupotreba javnog novca i povećanja budžetske transparentnosti.

Osude prijetnji novinarima CIN-a i prijave protiv Zorana Čegara

Brojne domaće i međunarodne organizacije zatražile su reakciju domaćih vlasti radi prijetnji i uvreda koje je Zoran Čegar, jedan od šefova Federalne uprave policije, uputio novinarima CIN-a. Vlasti su pozvane da zaštite novinare od napada. Prijetnje su prijavljene policiji i tužilaštvu.

Još dvije presude u korist CIN-a

Kantonalni sud u Sarajevu donio je dvije presude protiv federalnih ministarstava zbog nepoštivanja Zakona o slobodi pristupa informacijama. Ovo su 13. i 14. presuda u CIN-ovoj borbi za javne podatke, transparentnost i odgovornost institucija.

SUISSE SECRETS

#istrazioCIN