Search
Close this search box.

Vijesti

28. mart 2024.

Sutkinja Općinskog suda u Širokom Brijegu Radmila Mandić potvrdila je na saslušanju pred Disciplinskom komisijom VSTV-a BiH da je kopirala dio tuđe presude u presudu protiv CIN-a i to nazvala „omaškom“.

Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) održao je glavnu raspravu u predmetu protiv sutkinje Općinskog suda u Širokom Brijegu Radmile Mandić koju, između ostalog, tereti za mogući prekršaj u radu tokom donošenja nepravomoćne presude za klevetu po tužbi firme „Lager“ protiv Centra za istraživačko novinarstvo (CIN).

Sutkinja Mandić je potvrdila da je u presudu kopirala dijelove presude svoje kolegice Snježane Parlain koja je pet mjeseci ranije sudila u predmetu „Lager“ protiv…

Anonimna prijava

Svojim anonimnim prijavama doprinosite integritetu naše zajednice. Molimo vas da iskoristite ovu formu kako biste sigurno prijavili bilo kakvu sumnju u korupciju ili nezakonitu aktivnost koju primijetite. Vaša hrabrost ključna je za očuvanje naših vrijednosti i promicanje transparentnosti.